Välkommen till Barva!

Ett informationsblad för Barva Bygdegemenskap nr 51    Nr 1 år 2018.
Utgivare: BarvaBygden.se och samordnare är Ett informationsblad för Barva Bygdegemenskap nr 51. Nr 1 år 2018

Utgivare: BarvaBygden.se och samordnare är Anne Ivarsson, tel: 016-92043    e-post: ivarssonanne@gmail.com

                                                                     Lill Holmström        e-post: lill.holmstrom2@gmail.com
                                                               Gittan Lindeberg     e-post: kungshagen@hotmail.com 

På internet: http://www.barvabygden.se/bb-51.htm


Barva Framtid har den 1/1 2012 bytt namn till BarvaBygden.se  vi har bara bytt namn och inget annat är ändrat!


  Ingen kan göra allting, men alla kan göra någonting!   Ingenting är omöjligt för en Barvabo!

Barva Vänner!
   Barva är nog som vackrast nu på försommaren, när gullvivor, blåsippor och vitsippor går i blom, syrenerna blommar — då förs tankarna till den uppskattade Midsommarfesten i vår pampiga Bygdegård. Mycket att stå i för teamet, som arrangerar det hela, men väl värt det, då det uppskattas av så många, men vi behöver som vanligt hjälp med att klä stången, avlösning i stånden av olika slag etc.
   I bland pratas det, att arrangemanget borde förnyas, men när man går djupare in på det, vill de allra flesta hålla på traditionerna med möjligen lite mindre ändringar.
Bygdegården är ju navet i Barvas omfattande föreningsliv, här spelas det bingo, dansas två dagar i veckan under sommaren, fyra evenemang: Vårmarknaden, Midsommarafton, Barvadagen och Julmarknaden, som hålls igång av BarvaBygden, Gittans kafé på lördagarna, gymnastik, sygrupp och boule. Uthyrningen är omfattande till olika sällskap och privata fester ...så visst är Bygdegården navet i Barva!
   Men det finns andra ställen där aktiviteter kretsar runt: Det imponerande Hembygdsmuseet, Idrottsplatsen Pilängen med ett vinnande fotbollslag och skytte för ungdomar mm, Barvabadet vid Barvalappen med organisationen Funktionsrätt Sörmlands fiskebrygga intill badplatsen ger rörelse­hindrade möjlighet till fiske. Fågelstationen Rördrommen drar till sig många intresserade.
   Kosläppen på Lindholm är också mycket publikdragande.
   Kyrkan med aktiviteter utöver ett antal gudstjänster om året också musikaftnar, Pilgrimsvandringar etc. Kyrkan jobbar nu också på att piffa upp vår kyrka.
   Det är många ingen nämnd och ingen glömd - visa din uppskattning med Din närvaro och gärna deltagande i arrangemangen.
   Den gamla slogan gäller än: ”Fråga inte efter vad Barva kan göra för för dig”, utan i stället fråga, ”Vad kan jag göra för Barva”
Låt oss förvalta det pund, som våra föregångare skapat och hjälpas åt att utveckla Barva vidare!
   Ha en bra sommar /Gustaf Celsing, ordförande BarvaBygden.se      e-post: celsing.sorby@gmail.com       mobil: 0708 623 322



   Vad gör du?
   Undrar ni över vad styrelsen för Barvabygden gör och varför vi så gärna vill ha mer hjälp vid våra arrangemang?
   Tänkte jag ska beskriva hur vi arbetar i styrelsen inför, under och efter ett arrange­mang. Eftersom det snart är midsommar så kommer här en liten redo­görelse:
   Innan midsommar med start ca en månad före så har vi arbetsmöten. Där bestämmer vi vad som ska vara med i arrangemanget. T.ex. Café, kiosk, olika lotterier, fiskdamm, skytte m.m. Vi delar upp ansvaret för dessa. Budget inför midsommar går vi också igenom. På dessa möten får alla som vill vara med och göra en insats under arrangemanget komma. Det är alltid representanter för hembygds­föreningen med eftersom de har museet öppet varje gång vi har ett arrangemang.
   Under tiden från första mötet fram till midsommar så handlas det varor som ska säljas i kiosken, det bakas till kaféet, lotteri­vinster och choklad till chokladhjulet köps in. Inte minst vi försöker hitta Barvavänner som kan tänka sig att hjälpa till under dagen. Eftersom det är ett så stort arrangemang med många besökare så behövs det en hel del ideellt arbetande personal under dagen. Du kanske kan tänka dej att sälja lotter eller stå vid fiskdammen en timme under arrange­manget?
   På midsommarafton klär vi som bekant midsommarstången med start kl. 9.00. Klockan 14 startar vi midsommarfirandet. Då har vi under förmiddagen förberett för lotterier, ank- och fiskdamm, de som jobbar i kiosken har värmt upp korven, kokat kaffe och ställt drickor i kylen. Glassen brukar det vara rykande åtgång på om det är bra väder så frysen är fylld med glass. I kaféet är kaffe kokat, brödet upplagt till kaffet. Kassören har sprungit runt med växelkassor. Det kanske låter mycket men vi gör det här för att vi tycker att det är väldigt roligt och att vi vill ha en levande landsbygd i Barva.
   När sen arrangemanget slutar vid 17-tiden så samlar kassören in pengarna och vi städar lokalerna vi varit i.
   En eller två veckor efter arrangemanget har vi uppföljningsmöte där utfallet av budgeten gås igenom. Vi pratar också om det är något vi ska ändra på till nästa midsommar. För det är ett som är säkert: det blir ett midsommar­firande även nästa år.
   Så min undran är: har du en timme över på midsommar och vill hjälpa till? Kontakta någon i styrelsen. Vi är glada för all hjälp vi kan få.
   Det är väldigt roligt att jobba ideellt på våra arrangemang. De allra flesta gästerna är väldigt glada, vi träffar vänner här som vi kanske inte träffar så ofta. Även om vi jobbar så har vi alltid tid att byta några ord med dem.
   Har bara en invändning: som boende i Norra Barva, så får vi väl se till att vinna drag­kampen i år. Det är på tiden… Så vill du kanske inte jobba ideellt någon timme, så kanske du vill vara med och tävla för antingen Norra eller Södra Barva, beroende på var du bor. /Lill Holmström

Stiftelsen Barvagården
   Vi i stiftelsen Barvagården är glada över att se hur uthyrningarna ökat under det senaste året. Arrangemang, möte eller privata fester när­mare 365 gånger under 2017 .
På måndagsförmiddagar är det några från styrelsen, som arbetar vid bygdegården med mindre renoveringar mm. De har bland annat kittat om de fönster som var i behov av det.
De har lackat golv och sett över plante­ringarna. Även bord och stolar har setts över.
   På tisdagskvällarna är det sykurs i bygde­gården.
   Under sommaren spelas det bilbingo en gång i veckan. Dans 1-2 gånger i veckan.
   Barvabygden har marknader, Barvadagen, mid­sommarfirandet och möten i bygdegården.
   Hembygdsmuseet har öppet varje lördag under sommaren. Då finns även Gittans kaffetåren öppen! Den flyttar in till förenings­lokalen under efter sommaren.
Utöver det här har uthyrningen till privat­personer ökat. I stort sett varenda helg var bokad under sommaren 2017. Det var födel­sedagsfirande och bröllop.
Även andra föreningar har hyrt lokal för möten.
   Vi i styrelsen är väldigt glada över att ni hjälper till att få Barvagården levande genom ert engagemang. /Styrelsen i Stiftelsen Barvagården.


   Lördagar på Kaffetåren.
   Har du inte varit där så kom! Vi har så trevligt. Vi pratar skrattar och för min del är det en höjdpunkt i veckan.
   Det finns kaffe, fikabröd nybakade smörgåsar och lättare lunch.
   Nu har Kaffetåren gjort sommar och vi sitter ute i det underbara vädret. Kaffetåren ligger vid Barvagården.
   Hjärtligt välkomna! Mvh Gittan

                    Barva-Ärla LRF
  Höhässjning vid Rännbäcken. Lördagen den 14 Juli kl. 11.00. Kom och prova på, medtag egen Fikakorg.
  Kl. 19.00 samma kväll är det grillning vid Rännbäcken, medtag egen mat och dryck. Vi står för kaffe och något till.
  Såpa finns hemma till våran Rutschkana, så både stora och små kan roa sig.   /Mvh Johan Rännbäck

Platser i Barva – väl värda ett besök
  Vi i Barva socken kan vara stolta. I Barva har det bott människor under flera årtusenden.  Detta intygas av alla de fornlämningar som finns här. Stig Wasberg och jag har under fjolåret rest runt i socknen och besökt många intressanta platser. Vi har vid flera tillfällen, när vi står framför ett stenrös, försökt att föreställa oss vad detta en gång i tiden varit, bostad, försvarsanläggning, gravröse eller kanske en religiös byggnad. Vi funderade även på vilken mat barvaborna åt under bronsåldern, järnåldern eller under vikinga­tiden. Troligtvis var jakt och fiske viktigt för försörjning av matvaror.
   Vi måste också beakta att havshöjningen har förändrat landskapet och det innebar att transport med båt var vanligt.
Riksantikvarieämbetet har under 1950-talet inventerat fornlämningar i Barva.
   Vi har dokumenterat de platser vi besökt med fotografier och markerat ut platserna på ett kartblad.
Allt finns i en pärm vi har skänkt till Hembygdsföreningen, så att alla intresserade kan ta del av våra besök på historiska platser. /Benny Andersson

Barva Framtid
         Ingen kommer att göra något åt oss, och vill vi ha något gjort får vi göra det själva, och det vill vi!
Den 14 juni 1998 samlades drygt 60 per­soner på ett stormöte i Bygdegården för att dis­ku­te­ra Barvas framtid. Rune Johansson och Sven T. Nilsson höll i sammankomsten.
I utvecklingsgruppen finns: 
     Rune Johansson
     Sven T. Nilsson SKU
     Lotta Trübenbach - Rehn
     Christer Nilsson
     Karl-Erik Blomberg
Vi delades in i grupper och varje grupp fick ge 5 förslag till arbetsgrupper, och de sammanställdes. Grupperna som fick flest röster blev:
    Bostäder - yngre/äldre, generationsboende
    Bättre kommunikationer
    Behålla lantbrevbäraren
    Småföretagande/arbetstillfällen
    Barva-bladet
    Bygdesamverkan - trivselgrupp
Projektledare blev:
           Avfart: Claes Söderberg
           Bostäder: Robert Celsing
           Skolan: Gun-Britt Svensson
           Arbete/ridled Sörmland: Annika Runström och Susanne Källgren
           Barnomsorg: Maud Svensson
           Kultur: Anne Ivarsson
Grupperna har redan börjat arbeta och kommer att träffas löpande och är du intresserad att jobba i någon grupp, ring!

Den 2/9 1998 bildades Barva Framtid, ideell förening, som ett resultat av det arbete som startats efter stormötet den 14/6.   Varför?

   Vi i utvecklingsgruppen har efter en hel del kontakter med politiker, myndigheter och andra organ, (det är Lotta som lagt ned ett jättejobb), funnit att för att möjliggöra för oss att i projekt- och utvecklingsgrupper ha en status vid myndighetskontakter måste en före­ning finnas. Vi har då också möjligheter att ur olika fonder och stiftelser söka projektmedel för det vi arbetar med. Och det arbetet kör vi igång med nu på en gång.
   Vi har valt en interimstyrelse, antagit stad­gar, valt revisorer och det som måste finnas.
Det som nu ska ske är att alla ni som bor i bygden har möjlighet att komma till styrelsen med idéer och förslag om hur ni vill att föreningen skall se ut efter det årsmöte då en ordinarie styrelse utses.
   Vi vill att alla föreningar tar upp detta på sina årsmöten och fattar beslut om att vara med i föreningen och kommer med förslag på styrelse. Det ordinarie årsmötet kommer att hållas i slutet av april då alla föreningar haft årsmöten.
   Barva Framtid blir något av en para­ply­organisation som arbetar med frågor som inte är ”föreningsspecifika”.
Vi kommer att informera om vad som sker i nästa ”BARVA-BLADET”. Rune Johansson

Rapport från stormötet i Barvagården
   Söndagen den 22 november kl. 18.00 1998 för avstämning av arbetsgrupperna inom projektet BARVA FRAMTID.
Inalles var vi ett 80-tal personer samlade. Rune Johansson, ordförande i interims­styrelsen, inledde. Bl. a visade han hur be­folkningstalet i socknen sjunkit successivt. Han hälsade Nina Jarlbäck (s), Håkan Ingårda (c), och Alf Karlman (kd) från kommun­styrelsen välkomna. Därefter vidtog grupp-ledarnas redovisning. Alla besjälade av utvecklingstankar som de mycket personligt och pedagogiskt förmedlade, ledsagade av Göran Rehn med imponerande teknologi.
  • Barva kan bli en utvecklingsbygd, men villkoret är goda kommunikationer nu, som i forntiden. Av/påfart vid Barva till nya E 20 är grundläggande, sade Claes Söderberg. Tage Hertzell visade med sin "Barvamodell" hur det skulle vara möjligt, utan att alltför stora investeringar göra en av- och påfart till E 20 i anknytning till rastplatsen.
  • Att bygga i närheten av kyrkan mot Säby gård hindras av att området är av riks­intresse, hade Robert Celsing erfarit. Gruppen ville emellertid inte släppa sin grundidé, om att bygga med gång- och cykelavstånd till skola och allmänna kommunikationer och föreslår markom­rådet Skäggesta - Anderslunda.
  • Att kunna få dagis i anslutning till skolan såg barnomsorgsgruppen, som en stor fördel och arbetar på den linjen. Maud Svensson informerade också om ung­doms­verksamheten som redan finns i dag i Barvagården. Den skulle ev. kunna utökas med ungdomsgårdsverksamhet.
Ridledsgruppen med Annikka Runström i spetsen planerar för en ridled genom Barva till angränsande socknar, ett del­projekt i Ridled Sörmland.
   Hon berörde veckoslutspaket där Parken Zoo och Badpalatset t. ex. skulle kunna ingå. Annikka lade också fram en inventering av alla hushåll i Barva, sysselsättning m.m. Av vikt för planering av sysselsättningsmöjligheter, hantverkssamverkan o.s.v. Tage Hertzell kom med sin egen idé om att ansluta en vandringsled genom Barva till Sörmlandsleden och åter, en tur på ett par dagar. Givetvis en lösning, som kan inkludera hela Sörmlandsleden, om man så vill, allt för den som vill göra en avstickare mot Barva från Sörmlandsleden.
   Även en skolgrupp utsågs den 14 juni, då arbetsgrupperna tillsattes. Skolan fungerar bra och har egen styrelse. En hantverks- och kafégrupp har bildats. Nu söker man lämplig lokal rapporterade Berit Karlsson-Ringvall.
   Kulturgruppen har ansvaret för att information når ut till alla hushållen genom Barva-bladet och flygblad. Till nästa sommar har gruppen börjat planera en bildutställning, "Barva i bild - då och nu". Anne Ivarsson har tillskrivit Eskils­tuna museer och stadsarkivet, Söderman-lands museum om att få låna bilder från Barva-bygden. Anne, som står för Barva-bladets layout, har även lagt ut bladet på internet och även satt Barva på världs­kartan, med sin hemsida om Barva!
   Genomgående under kvällen räckte grupp­ledarna ut handen, om stöd och hjälp, om samarbete med kommunen. Nina Jarlbäck fattade handen och tog till orda. Hon medde­lade att BARVA FRAMTID skulle få 10.000 kronor i startbidrag och att hon snarast skulle kalla på vägverket och avfartsgruppen till ett sammanträde, samt att hon välvilligt skulle titta på förslaget, om att bygga vid Anders­lunda, allt som vi tacksamt noterade.
   Som sista informationspunkt presenterade Lotta Rehn BARVA FRAMTID:s visioner om avfarten, Barvagubben, kyrkbyn, hant­verks­kafét och Barva fornsal. Rune citerade slutraderna i Eskilstuna Kommuns nyskrivna dokument, "Fristaden, en vision om ett framtida Eskilstuna", av vilket han tidigare under kvällens lopp återkommande före-dragit valda delar.
   Alla vill vara Barvabor, när kvällen var slut. Alla var vi inspirerande, stolta och glada över att tillhöra gemenskapen i BARVA FRAM­TID. Styrkta och upplyfta av nybyg­garandan i Barva kunde vi vända hemåt för att ta itu med det fortsatta arbetet att förverkliga de olika delprojekten för en framtida bety­delsefull bygd i Mälardalen in på 2000-talet.   / Eivor Nilsson

Barva Hembygdsförening
   Intresserad av Hembygden, nyinflyttad eller bara nyfiken! Alla är Välkomna!    
Vi har museet öppet lördagar kl. 11-15 t.o.m 25/8, Midsommarafton, Barvadagen 9/9 och efter önske­mål!
Bli medlem du också, endast 100 kr/år! Pg. 84 75 73-3, Barva Hembygdsföre­ning.
Info: Ordf. Kenth Sandberg, 073-645 96 10
   Föreningen har en stor samling av foton av Barvas hus och gårdar. Meila gärna en kopia och berätta något om er fastighet t.ex. vem som byggt och när osv. Det går mycket bra att fotografera av fotografier och tavlor med en digitalkamera eller modern telefon! Eller låna ut bilden så kopierar vi den!
   Vi säljer i sommar ”Landlotten” där man kan vinna 1.000 000 kr eller en ny Volvobil! Lottpris 25 kr.

Vad vill du ha med i Barva-bladet? Kom med idéer och förslag! Stoppdatum för material till nr 52 är 10 november 2018. nnVi vill gärna ha hjälp med bladet! Kom med idéer!


Lita aldrig på en Barvabo!

Hur många gånger har jag inte hört hur ”gam­la” barvabor talar om, vad de gör ”uppe” i Barva eller vad de gör ”nere” i Barva. De åker ”ner” till kyrkan och ”upp” till bygde­gården i Barva eller ”upp” till de södra delar­na av socknen! Och det oavsett var de är!
Många missförstånd har upp­stått, när de ”gamla” menar ”uppe i Bar­va” och menar södra delen av socenen.
När jag påpekar det orimliga i uppe-nere, får jag till svar: - ”Har du aldrig cyklat i Barva?” - ”Javisst!” Bygdegården ligger på 45 m, kyrkan på 20 m och Örsundsbadet på 5 m höjd över havet!
Här i Barva åker vi antingen ner till eller upp till Örsundsbadet? För den som inte vet, ligger Ör­sunds­badet=Barvabadet vid Barva­lappen allra längst norrut i Barva.
Lita aldrig på en Barva­bo, när han/hon pratar om väder­streck! Köp en karta, för där är upp=norr och ner=söder!
/Anne Ivarsson

Känner du någon, som vill ha ”Barva-bladet” hemskickat?
Sätt in 60 kr på plusgiro 84 75 73-3 (Barva Hembygdsförening) och de fyra kommande numren av ”Barva-Bladet” kom­mer med posten. (2 nr/år.) Glöm ej namn och adress!

BARVA SKOLOR – DÅ

År l842 bestämde riksdagen, att det måste finnas en skola i varje socken. 
Men redan innan det, var man i Barva på det klara med, att man skulle bygga en skola vid Prostökna. Man ville i socknen ha en s. k. ambulerande skola. Läraren skulle en tid undervisa barnen från norra delen av socknen i sockenstugan och en annan tid barnen från södra och mellersta Barva i skolhuset vid Prostökna.  
Att bygga ett skolhus, gick på den tiden till på samma sätt, som att bygga en kyrka. Varje gård fick allt efter storleken lämna timmer och göra dagsverken vid bygget.

Prostökna skola                                                                                                                         Prostökna skola ca 1910

År 1847 var Prostökna skola färdig. Den första läraren, Gustaf Lindskog (född 1824 död 1875) kom till vår socken. 
På den tiden var det bestämt, att största delen av skolmästarens lön skulle bestå av naturprodukter, såsom säd, föda till en ko och vedbrand.
Lönen till läraren var 1847: 9 tunnor spann­mål, 1/2 tunna råg, 1/2 tunna korn, 80 riksdaler banko samt föda åt ko och vedbrand.  
Skollärare Lindskog försökte också samla­ barnen om söndagarna och blev på så sätt socknens första söndagsskollärare.
1880 tillbyggdes skolhuset vid Prostökna. Skolan lades ner 1960.
--------------------
År l866 fick socknen ett nytt skolhus vid kyrkan med en särskild lärare. Redan i början av 1880-talet fick socknen en småskol­lärarinna vid Kyrkskolan
.

Barva Kyrkskola                                                                                                        Barva Kyrkskola 1912 ca                                        Svensk Läraretidning 14 februari 1900

Första skolskjutsen till Kyrkskolan var under vintern 1940-41 och med hästskjuts.

Kyrkskolan hade en vacker fruktträdgård. Man reste långa vägar för att bese blom­ningen. Av olika anledningar höggs sedan träden ned.
Skolan lades ned efter vårterminen 2006 på gr. av för få barn i skolåldern och förskolan flyttade in och
flyttade 2009 till Kjula skola. Skolan såldes 2010 till en privatperson.
--------
Under första världskriget fann så många barn, att skolorna inte räckte till. 1918 bygg­des Ekstugans skola, men redan 1940 lades den ned.


   Ekstugans skola
 
                      Barva If HT -18


Jympa

måndagar

kl. 18:30 – 19:30

Barva bygdegård

Fr.o.m 3 sep

Led. Annelie H



Kom och prova på

Luftgevärsskytte.

Pilängen IP

Måndagar kl 18:00-20:00

Ålder: 7 år - 99+

Pris: medlem Barva IF +20 kr

info Kent S 073-645 96 10


-------------------------------------

På dessa platser kan ni stödja BarvaIF Teckna Strängnäsel med SEVAB anmäl er till Gräsroten på Svenska spel

HAR DU NÅGRA IDÉER OM AKTIVITETER SÅ HÖR GÄRNA AV DEJ TILL MAUD SVENSSON 070 - 3985101



Yoga

Onsdagar

kl 18:00 -19:30

Barva Pilängen IP
Fr.o.m aug
Anmälan yoga ring Monica Örnvall
073-388 75 96
Pris: Barva IF Medlemsavg 2018 250:-70kr/gång för yoga

Bordtennis

Kungsvallen Kjula

 Tisdagar och Torsdagar

kl. 17:30-19:00

Pris medlemsavg.

För anmälan ring Hans J

016-141617 el 070-720 20 75

Kent Karlsson 070-5490878

Fotboll

Seniorlag herrar

Div. 6 nordöstra

Har ni frågor ring :

Kjell Åkergren tel. 016-518061




www.rordrommen.nu

Fältstationen Rördrommen under sommarhalvåret 2018

Fältstationen Rördrommen i Jäder med utsikt in i Barva har Öppet Hus alla helgdagar tom oktober mellan kl. 9 och kl. 15.00

Lördag 11 augusti med samling kl. 21.00
Fladdermusvandring där vi lyssnar till och studerar fladdermössen runt Fältstationen. En nyhet för i år är att vi fått tillgång till avancerad elektronisk utrustning för att analysera ljuden och artbestämma fladder­mössen.

Söndag 2 september
Svampdag med artbestämning av ätliga och icke ätliga svampar

Söndag 16 september
Samling kl. 12.00 för deltagande i nationell gås- och sjöfågelräkning. Utdelning av platser.

Söndag 7 oktober
Kl. 9-15. European Bird Watch Day

Söndag 14 oktober
Samling 12.00 för gås- och sjöfågelräkning. Utdelning av platser.

På Fältstationens tomt finns i likhet med tidigare år ett vildbi- och ett insektshotell.  Det finns en ny observationsplats strax söder om Strands gård. Man följer skyltningen ”Idö udde”.

Vår hemsida har fått litet ny layout.


Kjula förskola

Kjula förskola kommer i höst att ha 4 avd. med barn 1-3 år på Lillgården, som är bredvid Kjula skola. Barnen 4-5 år delas upp på 2 avd. Den ena är avd. Södergården, som är vid Kjula skola. Den andra är avd. Tallgläntan, som är bredvid Mötesplatsen Kjula. (Ligger i ovanför Kjula Pizzeria)
För frågor om barnomsorg kontakta Eskils­tuna direkt på telefon: 016-710 10 00
e-post: info@eskilstuna.se

Du vet väl om, att vi har ett ”minibibliotek” i Barva Bygdegård i Danshallen till höger vid kaffeborden, vid entrén!  Här kan du lämna några av dina lästa böcker hemifrån och låna några nya! Gratis och enkelt!

Barvabo? Vill Du visa, att Du är en sann Barvabo? Köp då en flagga, vimpel eller en keps med vår fina Barvalogga. Lördagar mellan kl. 11.00 - 15.00 i Kaffetåren, Barva Bygdegård! Allt överskott går direkt till BarvaBygden! Välkomna!






Sommarbingo i Barva bygdegård

Måndagar kl. 18.30 – ca 21.40 29/5 – 7/8
Man kan sitta i bilen, bygdegården eller i danshallen. Jackpottar på förspel och rövare, m.m. Lotteri, kaffe och korv.  Varmt välkomna! Arr: Barva IF


Gideonsbergs IF:s Dansprogram 

Sommaren 2018 i Barva Barva Bygdegård, Danshallen

                              Torsdagar   

3/5 Lövgrens
 10/5 Mats Bergmans
 17/5 Donnez
 24/5 Micke Ahlgrens
 31/5 Skåningarna
   7/6 Fernandoz
 14/6 Bob Stevens
 21/6 Martinez
 28/6 Chiquita
   5/7 Engdahls
 12/7 Mats Blads

kl. 19.00 – 23.00

19/7 Lövgrens
26/7 Thor Görans + Agneta Olsson
2/8 Streaplers
  9/8 Donnez
16/8 Fernandoz
23/8 Mats Bergmans
30/8 Drifters
  6/9 Black Jack
13/9 Micke Ahlgrens
20/9 Skåningarna
27/9 Lövgrens

Söndagar  kl. 18.00 – 22.00

13/5 Sannex
27/5 Expanders
17/6 Shine
29/7 Kindbergs
12/8 Wahlströms
26/8 Casanovas
16/9 Mannerz

Välkommen till en trevlig danskväll!  
Servering finns med smörgåsar, korv med bröd, hembakta bullar och annat gott!  Information: 072 - 21 80 420 och Vi finns även på facebook/barvaträffen


                           Midsommar i Barva Bygdegård


 Tisdag 19 juni

 Kl. 19.00
 Nedtagning av majstången! Kom och var med! Kaffe och smörgås serveras!

 Midsommarafton 22 juni

 Kl. 9.00.
 Klädsel av majstången enligt en tradition från 1743!
 Kaffe/saft, smörgås och glass serveras till alla, som hjälper till.
 Alla intresserade är välkomna att hjälpa till med att maja (klä) majstången!

 Kl. 14.00.
 Firandet öppnar!

 Kl. 15.00.
 Reses majstången. Stråkdraget spelar Gärdebylåten och därefter dans runt den nyklädda majstången.
 Kent Lindén uppträder.
 Dragkamp mellan Barva syd och Barva nord.
 Traditionellt firande med bl. a. lotterier, choklad­hjul, kiosk, ponnyridning, mluftgevärsskytte, kaffestuga mm.
 Hembygdsmuseet är öppet.

 Visst kan du/ni hjälpa till någon timme med någon aktivitet, eller hur?  Kontakta Lill 073-622 70 05 eller Maud 070-398 51 01

 Fritt inträde till firandet! Varmt välkomna!

                              Midsommardagen 23 juni
                                                    Kl. 13.00
Gudstjänst med kyrkkaffe


Medlemmar i BarvaBygden.se är alla, som bor i eller är intresserade av Barva och BarvaBygden!


Uppdaterat den 4  juni. 2018, webbmaster:Anne Ivarsson   http://www.barvabygden.se/bb-51.htm
Tillbaka till Barva-sidan